Pecos Bill 1953 02 s18 suurkuva Pecos Bill

Pecos Bill 2 1953
Salaperäinen Laakso
Kuvakokoelma:
Pecos Bill
Piirtäjä: Pier Lorenzo De Vita

Teksasin Tarumainen Sankari Pecos Bill on oikeasti Cowboyiden iltanuotiotarinoiden keksintö, jonka piikkiin kerrottiin toinen toistaan mahdottomampia juttuja.

Teksasilaiset karjapaimenet olivat tunnetusti maailman suurimpia valehtelijoita, vai pitäisikö sanoa nätimmin, tarinan iskijöitä ja näistä taruista ja varsinkin niiden pohjalta Century Magazineen Edward O'Reillyn (1923) kirjoittaman jutun pohjalta käsikirjoittaja Guido Martina ja piirtäjä Raffaele Paparella alkoivat 1949 väsätä huimaa tarinaa Pecos Billin seikkailuista.

Hyvin äkkiä sarjakuva-Pecos Bill alkoi tosin muotoutua omanlaisekseen hahmoksi ja alkulähde haihtui menneisyyden hämäryyteen.

Pecos Billin hevonen, Myrskytuuli oli kaikkein viisain ja ihmeellisin hevonen koko 50-luvun lännen sarjakuvahevosten laumassa.

Pekkarille itselleen oli ominaista, ettei hän käyttänyt tuliaseita lainkaan, vaan pelkästään lassoja, joiden käsittelyssä hän olikin lyömätön mestari...

Heti alkunumerossa Punaisen Virran Sudet, Pecos Bill ratsastaa ruutuun leveälierinen hattu päässään ja niskaletti kaulukselle valuen.
Hahmo on selvästi otettu John Wayne -elokuvasta Red River...

... mutta jo heti ensi lehdessä, sivulla 19, Pecos Billin kesyttäessä Valkosulalle villiä Mustangia, hattu lentää preerialle ja jää sinne.
Sen jälkeen Pecos Billiä ei enää hattu päässä tavatakaan...

... muuta kuin tässä suurkuvassa ja neljännen Pecos Billin kansikuvassa, jossa Pekkarilta taas kerran jostain syystä putoaa hattu päästä...

Pekkari Itse oli Pecos Bill -pelikorteissa Hertta 10...