Pekka Puupäätä oli jo ilmestynyt pari albumia: 1926 Kuvakirja Suomen Lapsille ja 1934 Pekka Puupää. Ola Fogelberg oli jo sanomalehtistrippeihin piirrellyt Janne Ankkasta, jota pidetään ensimmäisenä Suomalaisena sarjakuvana.
Ola oli rannikkoruotsinkieliseltä alueelta, mutta teki silti Pekasta varsin Supisuomalaisen tyypin, joka sopi mihin maakuntaan hyvänsä.
Pekan ja Pätkän toilauksissa oli hienoja ikuisesti elämään jääneitä filosofisia piirteitä parhaiden Mykkäfilmien ja Marx-veljesten tapaan.
Ensimmäiseksi jatkuvasti julkaistuksi albumiksi lienee luettava Rymy-Eetu, joka alkoi ilmestyä säännöllisesti 1938. Mutta... Vuonna 1943 Pekka Puupää alkoi ilmestyä jokseenkin säännöllisesti joka syksy jouluksi toisena varsinaisena, jatkuvasti julkaistuna suomenkielisenä Sarjakuva-albumina. Ensimmäisen albumin nimi oli 101 sarjaa.
Rymy-Eetu oli melko propagandistisen sotaisa (sota-aikana) ja sodan jälkeenkin enemmän oikealle kallistuva sarja, kun taas Pekka Puupää OTK:n mannekiinina ja ehdottomasti kilttinä rauhanmiehenä sopi köyhälistönkin kersojen kouraan.
Pekasta tuli niin suosittu, että 50-60 luvuilla hänestä tehtiin toistakymmentä ikivihreätä elokuvaa ja lopulta suomalaisia sarjakuvan tekijöitä alettiin palkita Puupään Päivänkakkara-hatulla, jota sarjakuva-alalla pidetään suurimpana tunnustuksena, mitä Suomessa voi saada...
Pekka Puupää - Albumit Kannet: Jäykkää Pahvia, värillinen etukansi Sivut: Mustavalkoisia, teksti ruudun alla laatikossa Koko: 23 cm x 17 cm
Ola Fogelberg piirsi Pekka Puupää albumeita vuonna 1952 sattuneeseen kuolemaansa asti eli 10 albumia (jollei kahta aiemmin ilmestynyttä lasketa mukaan).
Numerosta 11 aina 1976 julkaistuun numeroon 34 asti jatkoi Fogelin tytär Laura eli Toto Fogelberg (myöhemmin Toto Fogelberg-Kaila).
34 varsinaisen albumin lisäksi on julkaistu ainakin 50-vuotis (1975) ja 60-vuotis (1985) -juhla-albumit...