Kun Retu Kivinen eli Kiviset ja Soraset oli kivikaudelta, niin Hanna & Barbera päättivät luoda sarjakuvan myös toisesta ääripäästä eli tulevaisuudesta.
Jetsonit olivat siis robottien ja pilleriruokien maailmassa vuonna 2064 elävä "tulevaisuuden" perhe. Tällä hetkellä (2015) katsoen elämme ainakin pilleriruuan (vrt laihdutusruuat) ja kaikenlaisten sähkölaitteiden (jotka ovat eräänlaisia robotteja) suhteen jo ihan täysin Jetsoni-aikaa...
Suomessa Jetsonit sai myös uuden merkityksen, kun TV:n piirrettyjen ja sarjakuvalehden innoittamana poliiseja ryhdyttiin kutsumaan entisen "Jeparit" eli "Jepet" sanan vääntyessä Jetsoneiksi...
USA:ssa The Jetsons ilmestyi omana lehtenään Western -yhtiön kustantamana (suomessakin yläkulmassa Golden Key -tunnus) 36 numeroa vuosina 1963 - 1970 n. kuuden numeron vuosivauhtia.
Sekä Charltonin kustantamana 20 numeroa vuosina 1970 - 1973 edelleen n. 6 numeron vuosivauhtia...
Suomessa Jetsonit ilmestyi aluksi muutaman ruudun strippeinä Kiviset ja Soraset -lehdessä,
mutta omana lehtenään
1964 1-2 1965 1-3
Eli viisi numeroa Kulta-Avain / Apu-lehti kustantamana.
Sittemmin 1965 Jetsonit yhtyivät Retu ja Kumppanit lehteen...
Olisikohan Jetsonit-lehden lyhytikäisyys johtunut kroonisesta kääntäjätaudista, jonka mukaan sarjakuvalehdet oli perheen pienimmille ja kuten Kiviset ja Soraset, myös Jetsonit oli alkuperäisinä englannin kielisinä täynnä hauskoja sanaleikkejä ja ko sarjakuvat perustuivat paljolti aikuismaiselle verbaliikalle. Suomessa ei hyppeli-hiiri-nyökki-pyökkimetsässä- tyylinen lällättely tehonnut ja lehden taru loppui viiteen numeroon.
USA:ssa lehden menekki saattoi hiipua siitä, että Tony Strobl vaihdettiin huomattavasti "köyhempään" piirtäjään.
TV-sarjana Jetsonit oli suositumpi kuin lehtenä - ehkä siksi, että sitä katsoi myös varttuneemmat nuoret.