Seikkailusta Seikkailuun

SEIKKAILUSTA SEIKKAILUUN

Seikkailusta seikkailuun – vain neljä numeroa ilmestyi ja ainoastaan vuonna 1949.
Jokainen numero on eri sankareiden seikkailuista, mutta kaikki ilmeisesti kotoisin Ranskasta.
Kannet ovat nelivärisiä, sisus yksiväristä. Kolme ensimmäistä numeroa on 18 sivuisia ja juttu jatkuu jopa takakanteen asti (siis lehdissä oli kannen lisäksi 8 kaksipuoleista sivua). Viimeisessä numerossa on 12 sivua sarjakuvaa, (10 sivua Kalle Kekseliästä, 1 sivu Pekka Punteri ja 1 sivu Teppo Liukas), viisi sivua tekstillistä juttua (Merirosvojen saalis) ja blanco-takakansi.
Kustantaja osakeyhtiö IRJO.

Ykkösnumeron etusisäkannen ”mainoksessa” mainittiin sana ”Sarjakuvalehti”. Käsittääkseni tämä yhdyssana oli tullut suomen kieleen samana vuonna alkaneen Suomen ensimmäisen aidon, jatkuvasti ilmestyvän sarjakuvalehden myötä, jonka nimeksi oli keksitty osuvasti ”Sarjakuvalehti”. Seikkailusta Seikkailuun oli Suomen toinen varsinainen säännöllisesti ilmestyvä sarjakuvalehti.
Mainoksen lupaama Välimeren Muskettisoturit ei koskaan ilmestynyt.

Kolmosnumeron ”mainoksessa” oli vielä runsaasti tulevaisuuden toivoa ja suunnitelma jatkaa 1950 kuudella numerolla.

Viimeisen eli nelosnumeron mainoksessa kerrotaan tyylin muutoksesta, joka romahduttikin lehden tason, mutta vielä hehkutetaan kuuden numeron ilmestymistä vuonna -50.
Olisikohan sävystä pääteltävissä, että etusivun 1949-vuosiluvusta huolimatta lehti olisikin todellisuudessa ilmestynyt tammikuussa 1950 tai ainakin melko myöhään joulukuussa?

Näin seikkaili suomenkielisen sarjakuvan kivikaudella
Moog

Lehden nimi
Seikkailusta Seikkailuun 1949 01
Seikkailusta Seikkailuun 1949 02
Seikkailusta Seikkailuun 1949 03
Seikkailusta Seikkailuun 1949 04