Rytöhonka

Tapani Rytöhonka
Suomalainen sarjakuvataiteilija

Rytöhonka on julkaissut muutamia numeroita HV- Comicsia, joka on far-out rrrrajumpi, ilkeempi ja anarkistisempi kuin esim. Jymyt, Huulet, Grumpit tai Freak Brothersit.

Miksi on mahdollista, että HV-comics on anarkisteistakin anarkistisempi;
Siksi ettei sitä myyty missään. Se oli aidosti ja oikeasti täysin epäkaupallinen, joten In-God-We-Trust-lappuset eivät heilauttaneet sitä mihinkään suuntaan.

Vaatimattomalla arkiston hoitajalla oli suuri ilo ja kunnia saada kyseisen lehden numeroita postissa kotiinsa - umpikuoressa tieteski - ja nekin tuli veloituksetta.
Eli tällainen rahasta välittämättömyys eli rahanpitämättömyys (muunnelma sanasta välinpitämättömyys, joka tarkoittaa sitä, ettei pidä välistä) on normaali Osake-Keinottelija-Jupille ja anarkisti-kommunistiksi ilmoittautuneelle Punkkari-Nallelle hirvittävintä ja pelottavinta anarkismia, mitä he voivat kuvitella.
Ajatelkaas nyt, ettei edes raha kelpaa!!!
Mitä sellaiselle ihmiselle voi tehdä, miten sellaisesta saa otteen! Miten sellaisia ihmisiä voi hallita?

No lopulta Suuri Kurpitsa ja Zum Teufel julkaisivat 6 numeroa HV-comicsia yksissä kansissa ja maksullisena, mutta koska jo julkaistaessa oli selvää, ettei kyseinen sarjakuva ole mikään myyntimenestys, olisin valmis myöntämään, että tämä albumi oli enemmänkin kunnianteko HV-comicsille kuin rahanahnehtimiskonsti.

Ihan kanteen piti kuitenkin keksiä joku muu nimi kuin HV!

Tapani Rytöhongan muita julkaisuja:
Sarjakuva-albumeita:
Rusina-stripit ja muita piirroksia (1988)
Onnen Pipanoita (1994)
Minerva! Minerva! Agaton Munan Päiväkirjat (1998)

Piirroskokoelmia:
Kuvasia (1992)
Tuomaan Kirja (2000)

Pienoisromaani
Jo Aamulla Sataa (2001)

Lehden nimi
Olin Keski-Ikäinen Ihmissusi
x Kuolema Seikkailee 01