Kirjat Biggs

Ronald Arthur Biggs
s. 8. elokuuta 1929

On brittiläinen rikollinen, joka tuomittiin osallisuudestaan vuoden 1963 suureen junaryöstöön 30 vuodeksi vankilaan. Hän pakeni vankilasta vuonna 1965 ja vietti yli 30 vuotta paossa, kunnes antautui vapaaehtoisesti vuonna 2001.

Biggs ryösti kavereidensa kanssa 2,6 miljoonaa puntaa Glasgow'sta Lontooseen matkalla olleesta postijunasta vuonna 1963.
Hänet tuomittiin 1964 30 vuoden vankeuteen, mutta kärsittyään rangaistuksestaan vain noin vuoden hän pakeni heinäkuussa 1965.
Biggs matkusti ensin Pariisiin, jossa hankki uuden henkilöllisyyden ja kävi plastiikkakirurgilla.
Vuonna 1970 hän muutti Adelaideen, Australiaan, jossa toimittaja tunnisti hänet ja hän pakeni Brasiliaan samana vuonna.

Vuonna 1974 brittiläisen Daily Express -lehden toimittaja löysi Biggsin asumasta Rio de Janeirossa.
Britannialla ei kuitenkaan ollut rikollisten luovutussopimusta Brasilian kanssa. Tämän vuoksi Biggs saattoi elää vapaata elämää. Hänen rikollinen statuksensa esti häntä työskentelemästä Brasiliassa, mutta saamansa julkisuuden ansiosta hän saattoi ansaita rahaa nimellään myymällä erilaisia tuotteita, kuten mukeja ja T-paitoja.

Tähän aikaan (1975) julkaistiin Colin MacKenzien kirja Suuri Junaryöstö.

Vuonna 1981 Biggs kaapattiin ja kuljetettiin Barbadokselle.
Kaappaajat halusivat rahaa Britannian poliisilta Biggsiä vastaan, mutta Englannilla ei ollut luovutussopimusta myöskään Barbadoksen kanssa, joten Biggs palautettiin Brasiliaan.

Vuonna 2001 Biggs palasi takaisin Britanniaan terveytensä huononnuttua ja hänet vangittiin uudelleen. Hänen terveytensä on vangitsemisen jälkeen huonontunut entisestään ja hän anoi vapautusta ja rangaistuksensa lyhentämistä useaan kertaan vedoten huonoon terveyteensä.
Tammikuussa 2009 Biggsin kerrottiin vapautuvan vankilasta elokuussa.
Hänen poikansa Michael Biggs pyysi että hänen isänsä vapautettaisiin jo heinäkuussa, vedoten siihen ettei hän pysty enää useiden halvausten ja sydänkohtausten seurauksena puhumaan, kävelemään kunnolla tai syömään.
Biggs armahdettiin lopulta 6. elokuuta 2009.

Musiikkiura

Biggs on toiminut laulajana muutamilla levyillä. Hän esitti kaksi laulua brittiläisen punkyhtye Sex Pistolsin albumilla The Great Rock n Roll Swindle vuodelta 1979. Biggsin esittämät kappaleet, No One is Innocent ja Belsen was a Gas nauhoitettiin Brasiliassa.

Vuonna 1991 hän lauloi saksalaisen punkyhtyeen Die Toten Hosenin kappaleen Carnival in Rio (Punk Was) yhtyeen levylle Learning English, Lesson One.

Vuonna 1974 Biggs julkaisi yhdysvaltalaisen basistin Bruce Henrin kanssa oman albuminsa Mailbag Blues. Siitä julkaistiin cd-versio vuonna 2004.

Lehden nimi
Biggs Suuri Junaryöstö