Kirjat Toinen Maailmansota 1939-1945

Toinen Maailmansota
WWII
1939-1945

Tähän osastoon on tarkoitus kerätä sellaisia kirjoja, jotka kertovat muustakin kuin ilmasodasta.

Huom! Koska viestinnässä on aina mukana kolmenlaisia elementtejä eli viestijän manipuloimaa propagandaa, showta (eli krumeluuria, jotta viestin saisi sokeroitua herkullisemmaksi) ja joskus jopa pienenpieni ripaus varsinaista asiaakin eli dataa (tämä jaottelu on vaatimattoman, tyhmän ja nöyrän Arkiston ylipääjohtajan itsensä kehittämä), niin sota-aikana painetuissa kirjoissa propagandan osuus paisuu melko usein kaikkein tärkeimmäksi shown ja varsinkin asiapitoisuuden kustannuksella.

Siksipä ei ole syytä uskoa sokeasti kaikkea mitä näissä(kään) kirjoissa kerrotaan, vaan käyttää omaa älliä ja ajatella hivenen epäilevästi ja harkita myös järjen kannalta sotakirjojen tekstiä, joka valitettavasti tuppaa usein olemaan yksipuoleisen mustavalkoista.

Järkevä lukeminen ja sopiva huumoripitoinen suhtautuminen auttaa saamaan esiin näistäkin kirjoista parhaita puolia ja usein valokuvat saattavat olla ainutlaatuisia ja tekstissäkin autenttisuus ja ajankohtaisuus on sellaista kauraa, jota ei enää vuosien päästä niinkään tavoita.

Lehden nimi
WWII 1940 Saksan Voitto Lännessä 1940
WWII 1941 Salamasotaa Lännessä
WWII 1942 Laskuvarjojääkärit Hyökkäävät
WWII 1959 Suuri Maihinnousu
WWII 1968 Tappajat Taivaalta