Ilmailu Under the Guns 02 sivu 063

Under the Guns
of the German Aces
1997

Immelmannin, Vossin, Göringin ja Lothar von Richthofenin
kaikki voitot ja uhrit

Tekijät:
Norman Franks & Hal Giblin

Kustantaja: Grub Street

kansi: kovakantinen
koko: 22 cm x 26 cm
sivuja: 192
Englanninkielinen

Max Immelmann 17 ilmavoittoa
Hermann Göring 22 ilmavoittoa
Werner Voss 48 ilmavoittoa
Lothar von Richthofen 40 ilmavoittoa

Myöhemmän Natsi-Saksan pahamaineinen Luftwaffen komentaja komensi ensimmäisen maailmansodan loppuvaiheissa JG 1:tä eli Punaisen Paronin kuuluisaksi tekemää Lentävää Sirkusta.

Göringin viimeinen eli 22. ilmavoitto tuli 18.7.1918.

Oma kone: Fokker DVII (294/18)
uhri: Spad 7 tai Spad 13 (tässä kirjassa merkattu kummallisesti Spad 1:ksi)

Ilmeisesti Göring ei enää elokuussa-marraskuussa 1918 lentänyt juurikaan taistelulentoja, vaan tyytyi johtamaan laivuettaan kentältä.

Sodan loppuvaiheissa Göringillä oli täysin valkoinen Fokker DVII, mutta ei ole tiedossa, lensikö hän yhtään taistelulentoa täysin valkoisella DVII:lla vai oliko se varattu vain propaganda-kuvauksiin.

Mielestäni ensimmäisen maailmansodan lentäjä-Göring ei ollut vielä syyllistynyt sotarikoksiin, joten hän WWI -sotilasuraansa voitaneen käsitellä samoin kuin kenen tahansa lentäjän uraa leimaamatta häntä tuolloin vielä miksikään ihmishirviöksi.

Fokker DVII oli niin hyvä hävittäjäkone, että jotkut historioitsijat ovat leimanneet sen ainoaksi oikeaksi kunnon hävittäjäkoneeksi, joka lensi ensimmäisessä maailmansodassa taistelulentoja.

Sodan jälkeen ja keskusvaltojen hävittyä Fokker DVII:aa pidettiin niin vaarallisena, että hävinneet joutuivat tuhoamaan kaikki Fokker DVII -koneet.
Se oli ainoa yksittäinen lentokonetyyppi, joka koki moisen määräyksen.