Ilmailu Under the Guns 02 sivu 129

Under the Guns
of the German Aces
1997

Immelmannin, Vossin, Göringin ja Lothar von Richthofenin
kaikki voitot ja uhrit

Tekijät:
Norman Franks & Hal Giblin

Kustantaja: Grub Street

kansi: kovakantinen
koko: 22 cm x 26 cm
sivuja: 192
Englanninkielinen

Max Immelmann 17 ilmavoittoa
Hermann Göring 22 ilmavoittoa
Werner Voss 48 ilmavoittoa
Lothar von Richthofen 40 ilmavoittoa

Werner Voss kävi ankaraa kilpailua Manfred von Richthofenin kanssa Saksan parhaan hävittäjälentäjän tittelistä ja ehkäpä tämä kilpailu sai hänet lähtemään vielä toiselle lennolle 23.9.1917, vaikka hänen olisi pitänyt lähteä lomalle.

Voss sai viimeisen virallisen ilmavoittonsa (48.) saman päivän aamuna klo 9.30 pudotettuaan RFC:n DH 4 koneen. DH 4:ssä kuolivat Samuel Bramley ja John DeLacey.

Voss kiipesi loman sijasta vielä uudestaan kolmitaso-Fokkeriinsa (jonka moottoripeltiin oli maalattu kulmakarvat pellissä olevien silmien eli jäähdystyaukkojen päälle ja viikset nenänä toimivan potkurinnavan alle).
Hän lensi yksin rintamalinjoille, mutta kohtasi matkalla Albatros -laivueen, jonka kanssa joutui hurjaan taisteluun brittien SE 5 -laivueen kanssa.
Lopuksi kaikki Albatrosit irroittautuivat taistelusta, muta hurjapäinen Voss pyöri taivaalla yksin 11:tä SE 5 -konetta vastaan, joiden lentäjinä oli myös ässiä mm. James McCudden.

Voss sai osumia pariinkin SE 5 -koneeseen, kunnes väistämätön tapahtui ja ilmeisesti Arthur Rhys-Davis ampui viimeiset kohtalokkaat laukaukset ja Fokker Dr I (103/17) syöksyi tuhoonsa.