Ilmailu Under the Guns 02 sivu 183

Under the Guns
of the German Aces
1997

sivu 183

Immelmannin, Vossin, Göringin ja Lothar von Richthofenin
kaikki voitot ja uhrit

Tekijät:
Norman Franks & Hal Giblin

Kustantaja: Grub Street

kansi: kovakantinen
koko: 22 cm x 26 cm
sivuja: 192
Englanninkielinen

Max Immelmann 17 ilmavoittoa
Hermann Göring 22 ilmavoittoa
Werner Voss 48 ilmavoittoa
Lothar von Richthofen 40 ilmavoittoa

Punaisen Paronin veli Lothar von Richthofen lensi veljensä laivueessa Manfredin kuoleman aikoihin punaisella kolmitaso-Fokkerilla, jossa oli keltaiseksi maalattu pyrstö.
Tuohon aikaan koko lentävä sirkus lensi hyvin värikkäillä koneilla, joissa kaikissa oli vähän punaistakin, mutta ilmeisesti ainoa kokopunainen oli Manfredilla.

Sodan alussa koneissa oli ollut samankaltaisia suojavärejä kuin toisen maailmansodan koneissa, mutta Punainen Paroni ja monet muutkin ässät halusivat, että ilmavoittoja todistavat mosurit juoksuhaudoissaan näkisivät, että kyllä se oli se kokopunainen kone, joka sen viholliskoneen pudotti.

Lothar ammuttiin alas perjantaina 13.3.1918 ja hän oli yhä sairaalassa 21.4. toipumassa vammoistaan, kun hän kuuli veljensä kuolleen.

Sodan loppuvaiheissa Lothar lensi Fokker DVII:lla, jossa oli keltainen nokka ja keltainen shakkiruudukkö peräsimessä.
Huom! Kansallisuustunnukset vaihtuivat Maltan risteistä palkkiristeiksi maaliskuussa 1918.

Lotharin 20:s ilmavoitto väitetään olleen kuuluisa englantilaisässä Albert Ball SE 5 -hävittäjässään, mutta totuus saattaa olla myös se, että joku muu ampui Ballin alas, mutta propagandasyistä Manfred halusi tämän arvokkaan ilmavoiton veljensä nimiin...

Lotharin viimeinen eli 40:s ilmavoitto tuli 12.8.1918 ja Lothar oli ihan kärkipäässä sodassa elävänä selvinneistä saksalaisista hävittäjälentäjistä.

Hän kuoli lento-onnettomuudessa 4.7.1922