Sarjakuvalehti 1950 03 11 Yksinäinen Ratsastaja

Sarjakuvalehti 3 1950 sivu 11

Yksinäinen Ratsastaja
The Lone Ranger
Teksti: Fran Striker
Piirtäjä: Charles Flanders

Yksinäinen Ratsastaja karautti Hopeallaan kuvaan mukaan numerossa 3 1950 ja jatkoi mukana mustavalkeana ja välillä väreissä aina numeroon 16 1959 asti, jolloin lehti siirtyi kokopitkiin seikkailuihin ja samalla harvempiin sankareihin.

Aluksi yhdelle sivulle oli ängetty kaksi sanomalehtistrippiä ja ruudut olivat hieman epämiellyttävän pieniä, mutta myöhemmin tuli vain yksi jakso per sivu, jolloin ruudut kasvoivat reilun kokoisiksi.

Kääntäjällä on selvästi ollut vaikeuksia kääntää sana Ranger, tai hän on saattanut jopa sotkea sen sanaan Rider.
No muutenkin on melko kummallista, että yksi niitä harvoja sankareita, joka seikkailee lähes jatkuvasti apulaisensa Tonton kanssa on Yksinäinen, olipa sitten Rangeri tai Ratsastaja.
Toinen outous on naamio Rangerilla (siis eräänlaisella ratsupoliisilla), jolla ei kuitenkaan ole naamiotonta - "tavallista" - elämää lainkaan ja jonka kyllä tunnistaa helpostikin jatkuvasti perässään seuraavsta, naamiottomasta intiaanista?
No, naamiohan on tietysti ollut aikoinaan ehkä erinomainenkin sarjakuvallinen tehokeino.

Charles Flanders ei yltänyt ihan niin loistavalle tasolle kuin esim. Yksinäisen Ratsastajan sidekickin Tonton oman nimikkolehden piirtäjät. (Katso Texas / Tonto), mutta oli mukavaa, että myös Suomessa saatiin seurata tätä merkittävää, jokaisen 50-lvun amerikkalaispojan tuntemaa lännen sarjaa.

Hi-Ho-Silver!